luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Paella rybna z kalarepką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na obiad polecamy smakowitą rybną paellę rybna z kalarepką.

Paella rybna z kalarepką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Paella rybna z kalarepką

 

  • filety z soli 3-4 szt
  • 1 szkl ryżu ugotowanego ciemnego
  • 2 kalarepki
  • 2 listki pora
  • pół cebuli
  • natka selera
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki wina czerwonego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • 2-3 łyżeczki soku z cytryny
  • papryka słodka mielona
  • tłuszcz do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Paella rybna z kalarepką
Filety wypłukać, osączyć, przeciąć wzdłuż, posypać przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Cebulę i kalarepki pokroić w plasterki, Rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojoną cebulę i kalarepki przysmażyć trochę podlać winem i dodać ryż oraz pokrojone listki pora i natkę z selera. Przykryć i poddusić ok 10 min. W tym czasie na drugiej patelni usmażyć roladki rybne, wyjąć z nic wykałaczki i włożyć do paelli. Posypać papryczką i odparować. Podawać polane sosem chińskim słodko pikantnym.
Paella rybna z kalarepką
Etap 1
Paella rybna z kalarepką
Etap 2