Sposób przygotowania:
Paella z owocami morza i kurczakiem
Piersi kurczaka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na duże kawałki. Do piersi dodać przyprawę do kurczaka,wymieszać i włożyć do lodówki na dwie godziny. Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Na dużej patelni do paelli rozgrzać oliwę,dodać kawałki kurczaka i obsmażyć ze wszystkich stron. Do kurczaka dodać cebulę,czosnek,mrożoną marchewkę i chwilę smażyć razem. Do kurczaka z marchewką dodać ryż i jeszcze smażyć razem. Dodać paprykę słodką i ostrą. Całość zalać bulionem i gotować aż ryż będzie pół miękki. Do ryżu dodać krewetki,małże i gotować około 10 minut.Natkę pietruszki umyć,osuszyć (kilka gałązek zostawić do dekoracji) posiekać,dodać do paelli. Paellę nałożyć na talerze i udekorować natką pietruszki. Smacznego!