Sposób przygotowania:
Pajączki
Ciasto drożdżowego rozwałkować na duży prostokąt. Przesianą mąkę zagnieść z masłem, następnie rozwałkować na 1 cm między dwoma arkuszami papieru, następnie odstawić do wystudzenia. Zdjąć papier, ułożyć na środku ciasta drożdżowego, zawinąć na nie brzegi, rozwałkować dwukrotnie składają, następnie ponownie schłodzić i tą powtarzać czynność 2 razy. Morele rozgotować w małej ilości wody, dodać sok z jednej cytryny. 2/3 ciasta rozwałkować na prostokąt 30x10, następnie posmarować wcześniej przygotowaną masą morelową, resztę ciasta pokroić na 30 centymetrowe cienkie paski, ułożyć wzdłuż na nadzienie, zlepić leżące obok siebie, aby powstała siatka. Wierch posmarować rozmąconym żółtkiem z łyżką wody, piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C przez 40 minut. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia i życzę Smacznego !