Sposób przygotowania:
palcówka
W maszynce do mięsa trzeba zmielić mięso i słoninę.
Mieszamy z solą i przyprawami
Musimy odstawić na 24 godziny,aby przeszły przyprawami.
Następnego dnia wlewamy 2 szklanki przegotowanej wody.
Drobno kroimy czosnek, dodajemy do mięsa i wyrabiamy je tak aby łączyło się w jednolitą masę.
Tak przygotowane jelita wypełniamy nadzieniem, zostawić na kiju przez dobę, żeby się osadziły.
Mieszamy z solą i przyprawami
Musimy odstawić na 24 godziny,aby przeszły przyprawami.
Następnego dnia wlewamy 2 szklanki przegotowanej wody
Drobno kroimy czosnek, dodajemy do mięsa i wyrabiamy je tak aby łączyło się w jednolitą masę.
Tak przygotowane jelita wypełniamy nadzieniem, zostawić na kiju przez dobę, żeby się osadziły.