Sposób przygotowania:
Pałeczki limonkowe
Obrać warzywa . Umyć . Ułożyć mięso i warzywa z garnku . Dodać kostkę bulionową . Zalać wodą .Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie 40 minut .Wyjąć mięso i warzywa . Na patelni zrobić karmel z 1 łyżeczki brązowego cukru .Rozprowadzić go kilkoma łyżkami wywaru z gotowania . Wcisnąć sok z 1/4 limonki . Dodać skórkę otartą z 1/2 limonki .Posypać pieprzem. W rondelku rozpuścić masło , ułożyć udka , zalać rozpuszczonym sosem z patelni i dusić 5 minut . Podawać oblane sosem i posypane pokrojoną natką pietruszki . * marchew i pietruszkę miksuję z masłem i odrobiną mleka na puree i podaje do tego kurczaka ** wywar z gotowania używam na zupę lub podaję doprawiony do popicia