Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Paleczki z papryka.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne danie np.na niedzielny obiadek.

Paleczki z papryka.

Składniki:

Paleczki z papryka.

 

  • 1kg palek z kurczaka
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zoltej
  • 2-3 cebule
  • 1/2 masla
  • przyprawa do kurczaka Knorr
  • czosnek granulowany
  • vegeta
  • majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

Paleczki z papryka.
Palki oczyszczamy i myjemy,oczyszczona papryke kroimy w paski.Palki przecinamy na wylot wzdluz kosci w trzech miejscach i przeciagamy po pasku papryki,tak aby konce wystawaly z obu stron.Obrana cebule kroimy w krazki i nakladamy po kilka kolek na kazda z paleczek.Palki ukladamy w brytfance i posypujemy przyprawa do kurczaka Knorr,czosnkiem granulowanym,vegeta i na koncu majerankiem.Dodajemy pol masla i pieczemy pod przykryciem ok 40 minut w tem.180-200 stopni.Po 40 minutach przekrecamy palki i pieczemy jeszcze ok. 30 minut.