Sposób przygotowania:
pałka jagnięca a la karkówka z miodem
z podudzia jagnięcego wyciąć kość i w to miejsce wpasować wołowinkę lub cielęcinkę i zaszyć lub obwiązać całość nicią. ponakluwac nożem w kilku miejscach wciskając w tak powstałe kieszonki przekrojone wzdłuż na pól ząbki czosnku i cząstki cebuli. przełożyć mięso do brytfanny lub miski po czym oblać z dwóch stron oliwka,miodem i posypać sola,pieprzem,chilli.wino rozrobić w kubeczku z maggi ,octem winnym,odrobina soli,pieprzu,dorzucić 1 liść laurowy i 3-4 ziarna ziela angielskiego.polać ta bejca mięso,przykryć brytfannę i odstawić na 12-24 godziny w chłodne miejsce.co kilka godzin przekręcać mięso,żeby nasiąkło bejca i się przetrawiło. piec w piekarniku przykryte w temperaturze 180-200 stopni przez około 1,5 godziny (w połowie pieczenia polecam obrócić mięso).fantastyczny smak.
przysmak