dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Pałki miodowo-musztardowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyrazisty ostry smak;)...

Pałki miodowo-musztardowe

Składniki:

Pałki miodowo-musztardowe

 

  • 8 pałek (podudzi) z kurczaka
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pałki miodowo-musztardowe
Podudzia umyj i osusz, oprósz solą i pieprzem. Miód wymieszaj z musztardą i olejem, marynatą natrzyj mięso i odstaw na godzinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż pałki obok siebie, grubo nasmaruj marynatą. Piecz w temperaturze 180 stopni, 40-50 minut.
Można podawać z surówka i frytkami, bądź ziemniakami.