Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pałki z kurczaka z pesto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nadziane pałki z kurczaka z piekarnika.

Pałki z kurczaka z pesto Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki z kurczaka z pesto

 

  • 4 duże pałki z kurczaka
  • 4 łyżki zielonego pesto
  • sól do smaku
  • 4 łyżeczki przyprawy do kurczaka po staropolsku
  • trochę oleju

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka z pesto
Mięso oczyścić, umyć, lekko osuszyć. Z pałek usunąć delikatnie kości. Mięso oprószyć w środku i na zewnątrz solą. Do środka każdego kawałka mięsa nałożyć po 1 łyżce pesto, otwór zabezpieczyć wykałaczką. Nadziane mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać odrobiną oleju i obficie posypać przyprawą do kurczaka po staropolsku. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę. W czasie pieczenia mięso polewać wytapiającym się tłuszczem.
Pałki z kurczaka z pesto
Pałki z kurczaka delikatnie pozbawione kości.
Pałki z kurczaka z pesto
Mięso bez kości nadziane w środku zielonym pesto.
Pałki z kurczaka z pesto
Nadziane mięso ułożone w naczyniu do zapiekania.