czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Paluchy rybne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo lubimy rybę podaną w ten sposób, mój synek je wyłącznie taką:)

Paluchy rybne

Składniki:

Paluchy rybne

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paluchy rybne
Filety zmielić. Masło rozpuścić, dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę. Zdjąć z ognia, wlać trochę śmietany, dobrze wymieszać, wlać resztę śmietany, mieszając, mocno podgrzać na małym ogniu (ale nie gotować!). Ostudzić. Wymieszać z rybą, doprawić i wyrobić. Białko ubić, dodać żółtko, zmieszać z masą. Formować paluchy, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć.

Tagi:

jajko tarta jajka