kasiunia065

kasiunia065

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Paluchy serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

świetna przekąska dla dużych i małych

Paluchy serowe

Składniki:

Paluchy serowe

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Paluchy serowe
Ciasto dzielimy na 2 równe części. Jedną część smarujemy jajkiem i posypujemy żółtym serem i przyprawami. Dociskamy składniki do ciasta, po czym kładziemy drugą warstwę ciasta, smarujemy jajkiem i wysypujemy pozostały ser. Dociskamy. Dzielimy na równe części - paski w poprzek. Chwytając za oba końca każdy pasek skręcamy w spiralę. Układamy je na wysmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy około 15 minut w 200st C.