iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paluchy z białym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Fajna zabawa, gotowanie z dziećmi. Paluchy kulane w rękach a w środku biały serek twarogowy . Potem wspólne zajadanie z tarta bułka podsmażoną na masełku.

Paluchy z białym serem

Składniki:

Paluchy z białym serem

 

 

 

 

 

  • 20 dag twarogu

 

 

Sposób przygotowania:

Paluchy z białym serem
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepuszczamy przez praskę . Zimne ziemniaki dzielimy na 4 cześć . W miejsce jednej części ziemniaków dajemy mąkę ziemniaczaną . Wbijamy jajko, solimy do smaku. wyrabiamy ciasto.

Twaróg dusimy widelcem solimy do smaku. Bierzemy kawałek ciasta nakładamy twaróg i kulamy w rękach aż powstanie wałeczek. Gotowe wałeczki wrzucamy na wrzątek. Jak wypłyną wybieramy je łyżką cedzakową. Podajemy z masełkiem i tartą bułką.