Sposób przygotowania:
Paluszki
Gotujemy kapustę kiszoną, 1 raz zmieniamy wodę. Kiedy jest gotowa odcedzamy i studzimy. Po wystudzeniu wyciskamy najbardziej jak możemy- ja robię to małymi porcjami i dłońmi. wyciśnięta kapustę mielimy w maszynce na sicie o największych oczkach.
Mięso mielone podsmażamy na smalcu a potem ponownie mielimy w maszynce. Łączymy mięso z kapustą.
Gotujemy i mielimy grzyby. Łączymy wszystkie składniki w jedna masę. Doprawiamy sola i pieprzem i znów mieszamy starannie.
Z mąki, mleka, jajka szczypty soli i cukru wyrabiamy masę jak na naleśniki-1 część mąki na 2 części mleka
Rozgrzewamy olej.
Z masy kapuścianej formujemy szerokie na 3 cm wałeczki, maczamy je w masie naleśnikowej a następnie panierujemy w bułce tartej.
smażymy na złoto na głębszym oleju- powinien sięgać przynajmniej do połowy każdego paluszka.
Podajemy z barszczem czerwonym na ostro.
Polecam
Mięso mielone podsmażamy na smalcu a potem ponownie mielimy w maszynce. Łączymy mięso z kapustą.
Gotujemy i mielimy grzyby. Łączymy wszystkie składniki w jedna masę. Doprawiamy sola i pieprzem i znów mieszamy starannie.
Z mąki, mleka, jajka szczypty soli i cukru wyrabiamy masę jak na naleśniki-1 część mąki na 2 części mleka
Rozgrzewamy olej.
Z masy kapuścianej formujemy szerokie na 3 cm wałeczki, maczamy je w masie naleśnikowej a następnie panierujemy w bułce tartej.
smażymy na złoto na głębszym oleju- powinien sięgać przynajmniej do połowy każdego paluszka.
Podajemy z barszczem czerwonym na ostro.
Polecam