kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Paluszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszna przekaska w sam raz do barszczyku na ostro :)

Paluszki

Składniki:

Paluszki

 

Sposób przygotowania:

Paluszki
Gotujemy kapustę kiszoną, 1 raz zmieniamy wodę. Kiedy jest gotowa odcedzamy i studzimy. Po wystudzeniu wyciskamy najbardziej jak możemy- ja robię to małymi porcjami i dłońmi. wyciśnięta kapustę mielimy w maszynce na sicie o największych oczkach.
Mięso mielone podsmażamy na smalcu a potem ponownie mielimy w maszynce. Łączymy mięso z kapustą.
Gotujemy i mielimy grzyby. Łączymy wszystkie składniki w jedna masę. Doprawiamy sola i pieprzem i znów mieszamy starannie.
Z mąki, mleka, jajka szczypty soli i cukru wyrabiamy masę jak na naleśniki-1 część mąki na 2 części mleka
Rozgrzewamy olej.
Z masy kapuścianej formujemy szerokie na 3 cm wałeczki, maczamy je w masie naleśnikowej a następnie panierujemy w bułce tartej.
smażymy na złoto na głębszym oleju- powinien sięgać przynajmniej do połowy każdego paluszka.
Podajemy z barszczem czerwonym na ostro.
Polecam