jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Paluszki drożdżowe na słono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paluszki drożdżowe z kminkiem na słono posypane serem. Jedyną wadą jest to, że szybko znikają, są kruche naprawdę dobre.

Paluszki drożdżowe na słono Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Paluszki drożdżowe na słono

 

Sposób przygotowania:

Paluszki drożdżowe na słono
Składniki wszystkie wyjąć z lodówki wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Drożdże rozkruszyć do śmietany i wymieszać aby nie było grudek.

Margarynę posiekać nożem z przesianą mąką i wlać do niej drożdże. Wyrobić ciasto i rozwałkować na 0,5 cm. grubości, pokroić radełkiem paski dowolnej długości i szerokości.

Po wierzchu posmarować jajkiem rozbełtanym za pomocą pędzelka. Posypać solą gruboziarnistą lub z młynka, kminkiem i startym serem żółtym.

Wstawić do piekarnika i piec w 170 stopniach na złoty kolor.
Paluszki drożdżowe na słono
drożdże wkruszyć do śmietany i rozmieszać
Paluszki drożdżowe na słono
Mąkę przesiać i wymieszać z pokrojoną margaryną
Paluszki drożdżowe na słono
Wlać do tego rormieszana drożdże ze śmietaną
Paluszki drożdżowe na słono
wyrobić ciasto i rozwałkować na 0,5 centymatra
Paluszki drożdżowe na słono
Następnie pokroic radełkiem na paseczki dowolnej szerokości
Paluszki drożdżowe na słono
POsypać kminkiem,solą , serem i piec w 170 stopniach na złoty kolor

Tagi:

przekąska