Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Paluszki rybne 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne smażone paluszki rybne

Paluszki rybne 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paluszki rybne 3

 

  • 2 filety rybne mrożone
  • 1 jajko
  • 1/2 cytryny
  • mąka do panierowania
  • bułka do panierowania
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne 3
Filety rybne mrożone (np. mintaj, panga lub inne) rozmrozić, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.Filety pociąć w paski, posypać obficie przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na ok. 0,5h.Jajko roztrzepać z solą i pieprzem.Filety wyjąć z lodówki i panierować najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej.Filety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe podawać z frytkami i ulubioną surówką. Smacznego!
Paluszki rybne 3
Paluszki rybne 3
Paluszki rybne 3
Paluszki rybne 3