mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Paluszki rybne wg mitofri

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne rybne paluszki. Idealne na obiad.

Paluszki rybne wg mitofri

Składniki:

Paluszki rybne wg mitofri

 

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne wg mitofri
Lekko rozmrozić rybę. Nie rozmrożoną do końca skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Następnie pokroić filety w słupki o grubości 2-2,5 cm. Każdy kawałek ryby panierować w mące, następnie maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć paluszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Smacznego.