mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Paluszki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Z podanej ilości wyszło mi 6 średnich paluszków. Podałam z pomidorowym sosem. Ale może być także sos czosnkowy lub salsa:) Są pyszne!

Paluszki serowe

Składniki:

Paluszki serowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki serowe
Jajka roztrzep ze śmietanką, przypraw sola, pieprzem i pieprzem cayenne. Dodaj przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę. Zagnieć ciasto. Zagniatając, dodawaj stopniowo starty żółty ser. Gładkie ciasto uformuj w cienki wałek. Potnij go na paluszki.
Smaż na dość dużej ilości dobrze rozgrzanego oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Zmniejsz ogień. Przykryj patelnie, trzymaj paluszki na ogniu jeszcze 2 min. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.