Sposób przygotowania:
Paluszki serowe
1. Make, utarty na grubej tarce ser, lyzeczka papryki oraz maslo polaczyc i zagniesc ciasto.
2. Rozwalkowac ciasto i wykroic nozem prostokaty lub inne ksztalty.
3.Posmarowac ciasteczka jajkiem i posypac kminkiem lub sezamem.
4. Piec ciasteczka w temp. 180 stopni C do zarumienienia (okolo 10min w zaleznosci od piekarnika)
Smacznego
2. Rozwalkowac ciasto i wykroic nozem prostokaty lub inne ksztalty.
3.Posmarowac ciasteczka jajkiem i posypac kminkiem lub sezamem.
4. Piec ciasteczka w temp. 180 stopni C do zarumienienia (okolo 10min w zaleznosci od piekarnika)
Smacznego
Pyza
sara24
teresa13
sara24
msewka
olciaky
sara24
msewka
Domyślam się,że tak jest z tymi paluszkami.Ale chciałam podać jako dodatek na grilla i zastanawiam się,czy mogę je upiec dzień wcześniej.
sara24
Ja lubie je jeszcze cieple takie prosto z blachy ale mysle ze na drugi dzien tez beda dobre
Doro
Nie radzilabym, beda wilgotne- same przez to ze w ciescie jest twarog, cieple smakuja wspaniale!
sara24
A jaki twarog, ser zolty tam jest w skladnikach.
Doro
Persik
Alina19
5 i do ulubionych!!!