Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paluszki z pangi w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pangę można zastąpić inną rybą - paluszki zawsze wychodzą wyśmienicie

Paluszki z pangi w cieście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Paluszki z pangi w cieście

 

  • 3 szt filety z pangi,
  • 1 szkl mąka,
  • 1/2 szkl mleko,
  • 1/4 szkl woda gazowana,
  • 2 szt jajka,
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Paluszki z pangi w cieście
Filety z pangi umyć, osuszyć, pokroić na paluszki, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wbić do miski i ubić trzepaczką. Następnie wlać mleko, wodę, dodać szczyptę soli, mąkę i dokładnie wymieszać. (Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) Przygotowane paluszki zanurzać w cieście i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać na zimno lub gorące z dodatkiem surówki.
Paluszki z pangi w cieście
Etap 1

Tagi:

jajko jajka