Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paluszki z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Paluszki z żółtym serem można podawać jako przekąska lub jako dodatek do czystych zup.

Paluszki z żółtym serem

Składniki:

Paluszki z żółtym serem

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki z żółtym serem
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, szczyptę soli, pieprzu, wlać śmietanę, żółtka, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 1/2 cm, posmarować białkiem i posypać tartym żółtym serem. Ciasto pokroić w paski o długości około 10cm i szerokości 2 cm. Paluszki ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec na złoty kolor.