ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Pancakes z czerwoną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Placuszki o lekko kwaskowym smaku, idealne na śniadanie lub podwieczorek. Polecam bo warto spróbować.

Pancakes z czerwoną porzeczką

Składniki:

Pancakes z czerwoną porzeczką

 

  • 1/2 szklanki mąki żytniej
  • 1/2 szklanki maślanki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • czerwona porzeczka
  • 2 łyżki mielonych migdałów

 

Sposób przygotowania:

Pancakes z czerwoną porzeczką
Białko ubić na sztywną pianę. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mielone migdały. Następnie dodać żółtko, olej i maślankę. Wszystko dokładnie wymieszać, a na koniec delikatnie połączyć z białkiem. Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni. Kłaść po łyżce ciasta i posypać czerwoną porzeczką. Smażyć na rumiano z obu stron.

Tagi:

jajko jajka