Sposób przygotowania:
Pancakesy owsiano-bananowe z gorzką czekoladąCiasto na pancakesy powinno być raczej gęste. Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony.
Podajemy posypane czekoladą i polane syropem klonowym.Oczywiscie niektore składniki moźna pominąć ( np mączkę migdałową) i zastąpic je zamiennikami( mąką pszenną lub wiórkami kokosowymi).
przygotowanie owocow

Bardzo dojrzale banany obietramy i rozgniatamy na papkę.
przygotowanie mokrych skladnikow

Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy, banany, mieszamy
przygotowanie suchych skladnikow

Przesiewamy mąkę z proszkiem do piecznia. Następnie dodajemy suche składniki do mokrych.
przygotwanie masy na pancakes

Na koniec dodajemy czekoladowy groszek. Mieszamy. Ciasto na pancakesy powinno być raczej gęste.
smazenie

Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy posypane czekoladą i polane syropem klonowym.