Sposób przygotowania:
Pancakesy owsiano-bananowe z gorzką czekoladą
Rozgniatamy banany na papkę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do piecznia. Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy, banany, mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki: płatki owsiane, mąkę z proszkiem, zmielone migdały. Łączymy składniki. Na koniec dodajemy czekoladowy groszek. Mieszamy.
Ciasto na pancakesy powinno być raczej gęste. Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony.
Podajemy posypane czekoladą i polane syropem klonowym.Oczywiscie niektore składniki moźna pominąć ( np mączkę migdałową) i zastąpic je zamiennikami( mąką pszenną lub wiórkami kokosowymi).
Ciasto na pancakesy powinno być raczej gęste. Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony.
Podajemy posypane czekoladą i polane syropem klonowym.Oczywiscie niektore składniki moźna pominąć ( np mączkę migdałową) i zastąpic je zamiennikami( mąką pszenną lub wiórkami kokosowymi).
przygotowanie owocow
Bardzo dojrzale banany obietramy i rozgniatamy na papkę.
przygotowanie mokrych skladnikow
Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy, banany, mieszamy
przygotowanie suchych skladnikow
Przesiewamy mąkę z proszkiem do piecznia. Następnie dodajemy suche składniki do mokrych.
przygotwanie masy na pancakes
Na koniec dodajemy czekoladowy groszek. Mieszamy. Ciasto na pancakesy powinno być raczej gęste.
smazenie
Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy posypane czekoladą i polane syropem klonowym.