goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Panga panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowana ryba jest bardzo smaczna

Panga panierowana

Składniki:

Panga panierowana

 

  • panga 2 filety
  • jajko 2 sztuki
  • mąka 3 łyżki
  • bułka tarta 3 łyżki
  • siemię lniane 3 łyżki
  • olej do smażenia
  • przyprawa do ryb
  • wegeta

 

Sposób przygotowania:

Panga panierowana
Rybę porcjujemy, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy przyprawą do ryb oraz mąką. Następnie obtaczamy w rozmąconym jajku. Siemię lniane mielimy i mieszamy z bułką tartą oraz odrobiną wegety. Rybę obtaczamy w bułce i siemieniu. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Pangę podajemy z ziemniaczkami i surówką.