eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1352]

Panga w orzechach Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna rybka w orzechowej skorupce.

Panga w orzechach Eli

Składniki:

Panga w orzechach Eli

 

  • 3 filety pangi
  • Marynata:
  • 1 cytryna-sok
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Panga w orzechach Eli
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety pokroić na mniejsze kawałki.Składniki marynaty dokładnie połączyć.Rybę posmarować marynatą i włożyć do lodówki na kilka godzin.Jajko dokładnie roztrzepać widelcem.Orzechy posiekać.Rybę panierować w jajku i posiekanych orzechach.Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę z obu stron.Smacznego!

Ja podałam rybę z sosem korniszonowym(przepis w mojej galerii).