Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Panga w piance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W sam raz na piątkowy obiad

Panga w piance Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Panga w piance

 

  • 4 szt panga filety,
  • 4 szt jajka,
  • 1/2 szkl mąka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Przyprawa do ryb,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Panga w piance
Filety z pangi, pokroić na porcje, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Z 2 jajek oddzielić żółtka od białek. Białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Pozostałe jajka i żółtka rozmieszać widelcem, dodając szczyptę soli. Porcje ryby obtaczać w mące, zanurzać w rozmieszanych jajkach, powtórnie obtaczać w mące i na końcu w piance z białek. Smażyć od razu na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.
Panga w piance
Etap 1