goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Panga w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mój sposób na pyszną rybę :):)

Panga w sosie

Składniki:

Panga w sosie

 

  • panga 4 filety
  • ocet winny 4 łyżki
  • olej 4 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • sól
  • bulion 1 szklanka
  • porto 6 łyżek
  • śmietana 30 % 1 szklanka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • zasmażka 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Panga w sosie
Olej, ocet, oraz przyprawy dokładnie mieszamy. Dodajemy bulion warzywny, porto. Zagotowujemy, studzimy, dodajemy śmietanę, na końcu zasmażkę. Rybę gotujemy na parze, do powstałego sosu przekładamy porcje ryby i dusimy około 5 minut. Rybę przekładamy na półmisek, polewamy sosem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

panga