mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Panga w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna panga w kremowym sosie z koperkiem

Panga w sosie koperkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panga w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w sosie koperkowym
Rybę myjemy osuszam skrapiamy sokiem z cytryny prószymy sola i pieprzem , odstawiamy na 20 minut do lodówki . Po tym czasie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju . Do śmietany dodajemy drobno posiekany koper oraz sól i pieprz , można dosypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich . Dobrze mieszamy . Gdy ryba się upiecze odsączamy z oleju i wlewamy śmietanę gdy jest bardzo gęsta dodajemy odrobinę wody i wlewamy na patelnie do ryb całość dusimy na wolnym ogniu około 5 do 8 minut aż sos zacznie gęstnieć .
Panga w sosie koperkowym
rybę zalewamy po upieczeniu sosem koperkowym
Panga w sosie koperkowym
śmietanę dobrze mieszamy i dodajem koperek
Panga w sosie koperkowym
pangę panierujemy w mące i obsmażamy na oleju

Tagi:

zioła panga