kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Panga w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

cudowny smak...dla każdego

Panga w warzywach

Składniki:

Panga w warzywach

 

  • 1kg filetu
  • Zalewa:
  • 2 łyżki wody
  • 5 łyżek ketchupu
  • 4 łyżki octu
  • 1 słoiczek koncentratu
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 3 łyżki mąki,
  • szczypta pieprzu
  • szczypta Vegety
  • 4 całe jaja
  • 2-3 łyżki oleju
  • Warzywa:
  • 1 słoiczek ogórków konserwowych
  • 3 papryki
  • 3 cebule
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Dodatki:
  • Tymianek
  • Vegeta

 

 

Sposób przygotowania:

Panga w warzywach
Filet pokroić na kawałki i obsypać tymiankiem i Vegetą. Pozostawić w takiej postaci na jeden dzień.
Kolejny dzień:
Zalewa:
woda, ketchup, ocet, koncentrat, cukier, olej- zagotować.
Warzywa:
ogórki pokroić w kostkę, cebule obrać i pokroić w kostkę, paprykę umyć, wypróżnić i pokroić w kostkę, groszek odcedzić- wszystko razem wymieszać.
Ciasto naleśnikowe:
mąka, pieprz, Vegeta, jaja, olej- Zmiksować.
Filet moczyć w cieście i smażyć. Warzywa wymieszać z zalewą. Usmażone kawałki filetu układać na przemian z zalewą.

Tagi:

ciasto panga