Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Panga w zalewie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Można zastapić np. mintajem

Panga w zalewie

Składniki:

Panga w zalewie

 

  • Ryba:
  • 1-2 kg pangi
  • Maka
  • Roztrzepane białko
  • Olej do smażenia
  • Sól, pieprz
  • Zalewa:
  • 2-3 cebule
  • Litr wody
  • Szklanka octu
  • 2-3 łyzeczki soli
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • Lisc laurowy
  • 2-3 łyzki przecieru pomidowowego

 

Sposób przygotowania:

Panga w zalewie
Z podanych składników ugotowac zalewe. Usmażyć rybę obtoczona w jajku i mace. Zalac zimna zalewa.

Tagi:

panga ryba ryby mak