Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Panga z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna rybka duszona z ryżem

Panga z ryżem

Składniki:

Panga z ryżem

 

  • ryż -150 g
  • przecier pomidorowy -2 łyżki
  • masło -50 g
  • panga filet -400 g
  • bulion -200 ml
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Panga z ryżem
Ryż opłukać, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko, odcedzić. Wymieszać ryż z koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Pangę opłukać, osączyć, pokroić na kawałki. Do rondla włożyć połowę masła, dodać rybę, dusić kilka minut. Następnie dodać sos pomidorowy do ryby, pozostałe masło i wywar rybny. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać gorącą.

Tagi:

ryż panga