ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Panga z soser gorgonzola

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Interesujący smak, popularna ryba

Panga z soser gorgonzola

Składniki:

Panga z soser gorgonzola

 

  • 4 filety mrożonej pangi
  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego
  • przyprawa do ryb
  • olej
  • 200 gram sera gorgonzola
  • sól, pieprz, cytryna
  • łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Panga z soser gorgonzola
Filety z pangi rozmrażamy i myjemy. W małym rondelku rozpuszczamy masło. Kiedy masło się rozpuści, dodajemy rozkruszony ser gorgonzola i na małym ogniu gotujemy mieszając aż ser rozpuści się i nabierze gładkiej konsystencji. Następnie do rondelka dodajemy jogurt i wyłączamy palnik pod garnkiem, mieszamy aż wszystko się razem dobrze połączy i doprawiamy sola i pieprze. Rybę posypujemy spora ilością przyprawy do ryb i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na małym ogniu aż się zarumieni. Podajemy ciepłą rybe polaną przygotowanym sosem, skrapiamy cytryną.