eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Panga z warzywami z parowara Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne dietetyczne danie obiadowe.

Panga z warzywami z parowara Eli

Składniki:

Panga z warzywami z parowara Eli

 

  • 5 mniejszych filetów pangi
  • Marynata:
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 3 łyżki oleju kujawskiego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu śliwkowego Tao Tao
  • 1 papryczka chili z zalewy Tao Tao
  • 1 cytryna-sok
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

 

  • 15 ziemniaczków
  • 3 marchewki
  • przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

Panga z warzywami z parowara Eli
Umyte filety osuszyc ręcznikiem papierowym i przekroić na dwie części.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać rybę i wstawić do lodówki na kilka godzin.Rybę wyjąć z marynaty i włożyć do parowara na górną półkę,na środkową ziemniaczki a na dolną marchewkę.Parować 30 minut.Smacznego!