Sposób przygotowania:
Panga zapiekana w cieście
Filety opłucz, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Obtocz w przyprawach i odstaw na 2 godz.
Mąkę,żółtko,wodę i szczypte soli wymieszaj aż uzyskasz jednolitą masę.Białko ubij i dodaj na samym końcu do ciasta. Filety obtaczaj w mące i zanurzaj w cieście. Smaż w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor. po usmażeniu przełóż rybę na blachę,posyp serem,wstaw do piekarnika i zapiekaj aż do roztopienia sera.
Mąkę,żółtko,wodę i szczypte soli wymieszaj aż uzyskasz jednolitą masę.Białko ubij i dodaj na samym końcu do ciasta. Filety obtaczaj w mące i zanurzaj w cieście. Smaż w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor. po usmażeniu przełóż rybę na blachę,posyp serem,wstaw do piekarnika i zapiekaj aż do roztopienia sera.