lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Panga zapiekana w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis na obiad z mięsa pangi

Panga zapiekana w cieście

Składniki:

Panga zapiekana w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Panga zapiekana w cieście
Filety opłucz, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Obtocz w przyprawach i odstaw na 2 godz.
Mąkę,żółtko,wodę i szczypte soli wymieszaj aż uzyskasz jednolitą masę.Białko ubij i dodaj na samym końcu do ciasta. Filety obtaczaj w mące i zanurzaj w cieście. Smaż w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor. po usmażeniu przełóż rybę na blachę,posyp serem,wstaw do piekarnika i zapiekaj aż do roztopienia sera.