stokrotka153

stokrotka153

Kucharz
[Przepisów: 9]

Pani Walewska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pani Walewska to Pani która ostatnio często gości u mnie w domu.

Pani Walewska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pani Walewska

 

Sposób przygotowania:

Pani Walewska
Z wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, rozwałkować, ułożyć na blaszkach, posmarować dżemem, oraz białkami ubitymi z 20 dag cukru i posypać orzechami włoskimi (mielonymi). Drugi placek tak samo. Piec 20 min w 180 stopniach. W tym czasie ugotować budyń, ostudzić i utrzeć z margaryną. Gotowe placki wystudzić i przełożyć kremem. Ciasto najlepiej smakuje drugiego dnia.
Pani Walewska
rozwałkowane ciasto posmarować cienko dżemem.
Pani Walewska
Na tak przygotowany placek wyłożyć połowe piany.
Pani Walewska
Rozsmarować pianę z białek na całej powierzchni.
Pani Walewska
Tak przygotowany placek posypujemy mielonymi orzechami włoskimi, mozna też użyć innych bakalii.

Tagi:

ciasto