Beatka983

Beatka983

Kucharz
[Przepisów: 7]

Pani Walewska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Super ciacho. Gorąco polecam !!!

Pani Walewska

Składniki:

Pani Walewska

 

 

Sposób przygotowania:

Pani Walewska
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta rozwałkować i przenieść na wałku na blachę, posmarować dżemem. Z 2 białek i 8 dag cukru ubić pianę i wyłożyć ją na dżem, posypać orzechami i upiec. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo. Masa: odlać trochę zimnego mleka, rozmieszać w nim mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz żółtka. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozmieszaną mąkę i ugotować budyń. Gdy budyń wystygnie utrzeć go z margaryną. Masą przełożyć wcześniej upieczone placki.

Tagi:

ciasto