Sposób przygotowania:
Pani Walewska Ani
Ciasto.
Z podanych składników na ciasto wyrobić dokładnie ciasto i podzielićma 3 równe części. Wszystkie ciasta rozwałkować na 3 blaszki i każde ciasto posmarować dżemem. Następnie ubić bezę ale podzielić ją na 3 części aby na każde ciasto ubijać osobno bezpośrednio przed pieczeniem.
Na 3 bezę wyłożyć płatki migdałowe i upiec każdy placek piec około 30minut e temperaturze 180 stopni. Ciasta wystudzić.
Krem
3/ 4mleka zagotować w reszcie wymieszać obie mąki i żółtka oraz oba cukry. Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem.
Przełożyć ciasta kremem tak aby na wierzchu były migdały.
Z podanych składników na ciasto wyrobić dokładnie ciasto i podzielićma 3 równe części. Wszystkie ciasta rozwałkować na 3 blaszki i każde ciasto posmarować dżemem. Następnie ubić bezę ale podzielić ją na 3 części aby na każde ciasto ubijać osobno bezpośrednio przed pieczeniem.
Na 3 bezę wyłożyć płatki migdałowe i upiec każdy placek piec około 30minut e temperaturze 180 stopni. Ciasta wystudzić.
Krem
3/ 4mleka zagotować w reszcie wymieszać obie mąki i żółtka oraz oba cukry. Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem.
Przełożyć ciasta kremem tak aby na wierzchu były migdały.
Jagoda.L