anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pani Walewska Ani

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naprawdę pyszne ciasto a co więcej bardzo ładnie wygląda i wbrew pozorom jest dość łatwe w przygotowaniu.

Pani Walewska Ani

Składniki:

Pani Walewska Ani

Ciasto

  • 500 g mąki
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szkl cukru
  • 200 g masła
  • 6 żółtek
  • 2 łyżki śmietany

beza na 3 ciasta

Krem

dodatkowo

  • 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
  • 120 g płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Pani Walewska Ani
Ciasto.

Z podanych składników na ciasto wyrobić dokładnie ciasto i podzielićma 3 równe części. Wszystkie ciasta rozwałkować na 3 blaszki i każde ciasto posmarować dżemem. Następnie ubić bezę ale podzielić ją na 3 części aby na każde ciasto ubijać osobno bezpośrednio przed pieczeniem.

Na 3 bezę wyłożyć płatki migdałowe i upiec każdy placek piec około 30minut e temperaturze 180 stopni. Ciasta wystudzić.

Krem

3/ 4mleka zagotować w reszcie wymieszać obie mąki i żółtka oraz oba cukry. Ugotować budyń i wystudzić. Masło utrzeć i połączyć z budyniem.

Przełożyć ciasta kremem tak aby na wierzchu były migdały.