Sposób przygotowania:
Pani Walewska Żurawinka
Margarynę , cukier puder, żółtka, mąkę, sodę i 4 łyżki mleka utrzyj. Podziel ciasto na 2 częśći, ułóż na dwóch blaszkach i piecz 15 min pierwszą część. 2 białka ubij ze szczyptą soli i 2 łyżkami cukru na sztywno. Piankę wyłóż na pierwszy placek posmarowany 1/2 dżemu, posyp owocami, rodzynkami i orzechami.Piec jeszcze ok. 10min . Zrób to samo z 2 częścią ciasta.
Budynie ugotuj z 1/2 l mleka. Masło utrzyj na białą masę, dodaj cukier i żółtko. Dodawaj po łyżce ostudzonego budyniu. Na ostudzony placek wyłóż masę, przykryj drugim i odstaw w chłodne miejsce.
Smacznego!;-)
Budynie ugotuj z 1/2 l mleka. Masło utrzyj na białą masę, dodaj cukier i żółtko. Dodawaj po łyżce ostudzonego budyniu. Na ostudzony placek wyłóż masę, przykryj drugim i odstaw w chłodne miejsce.
Smacznego!;-)