Sposób przygotowania:
Panierowane filety pod warzywną kołderką
1. Marchewkę oraz selera obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelnię z oliwą przekładam warzywa. Smażę 5 minut. Następnie podlewam wodą i smażę jeszcze przez 10 minut. Warzywa doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
2. Filety rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Na oliwie smażę filety na rumiano w każdej strony.
3. Na usmażone filety kładę porcję przygotowanych warzyw. Wierzch oprószam startym żółtym serem. Filety układam na blaszce i zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Filety rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Na oliwie smażę filety na rumiano w każdej strony.
3. Na usmażone filety kładę porcję przygotowanych warzyw. Wierzch oprószam startym żółtym serem. Filety układam na blaszce i zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
SylaUla