zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Panierowane kalafiorki Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Panierowane różyczki kalafiora.

Panierowane kalafiorki Zub3r'a Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane kalafiorki Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kalafiorki Zub3r'a
Kalafiora dokładnie myjemy. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem octu. Wyjmujemy z wody, odcedzamy i studzimy. Kalafiora dzielimy na różyczki. Każdy kawałek panierujemy w mącę, jajkach doprawianych solą i pieprzem i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Kalafiory podajemy ciepłe jako przystawkę lub dodatek do dań głównych. Smacznego!
Panierowane kalafiorki Zub3r'a
Kalafiora gotujemy w zakwaszonej i osolonej wodzie.
Panierowane kalafiorki Zub3r'a
Panierujemy w mącę, jajkach i bułce tartej.
Panierowane kalafiorki Zub3r'a
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.