olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Panierowane kawałki kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Panierowane kawałki kurczaka są bardzo delikatne a zarazem wyraziste w smaku, więc powinni przypaść do gustu każdemu.

Panierowane kawałki kurczaka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane kawałki kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kawałki kurczaka
Piersi z kurczaka kroję na kawałki, po czym umieszczam je w miseczce i doprawiam solą, pieprzem i Vegetą. Całość dokładnie mieszam. W oddzielnej miseczce rozbijam i roztrzepuję 2 jajka. Kawałki kurczaka maczam w jajku, a następnie w bułce. Obtoczone w bułce tartej kawałki kurczaka umieszczam na rozgrzanym na patelni oleju. Kawałki kurczaka smażę na patelni do uzyskania rumianego koloru.
Panierowane kawałki kurczaka
Piersi z kurczaka kroję na kawałki, po czym umieszczam je w miseczce i doprawiam solą, pieprzem i Vegetą. Całość dokładnie mieszam.
Panierowane kawałki kurczaka
W oddzielnej miseczce rozbijam i roztrzepuję 2 jajka. Kawałki kurczaka maczam w jajku, a następnie w bułce.
Panierowane kawałki kurczaka
Obtoczone w bułce tartej kawałki kurczaka umieszczam na rozgrzanym na patelni oleju.