aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Panierowane kurki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne kurki, na masełku....

Panierowane kurki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowane kurki

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kurki
Kurki dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą. Zasypujemy mąką i obtaczamy, by każda kurka była obtoczona w mące. Na patelni rozpuszczamy masełku i smażymy kurki do zarumienia. Przewracamy, by się usmażyły z każdej strony. Podajemy ciepłe. Można podać ze śmietaną lub jakiś sosem.
Panierowane kurki
przyprawione kurki, obtaczamy w mące.....
Panierowane kurki
podsmażamy na masełku do przyrumienienia

Tagi:

kurki grzyby