Sposób przygotowania:
Panierowane pieczarki
Pieczarki oczyścić pędzelkiem i nie moczyć, obrać ze skórki i błonek. Odcięte główki, posolić i obsypać w mące.
Następnie jajka rozbełtać, dodać pieprzu i gałkę muszkatołową. Zanurzyć każdą pieczarkę w jajku i później w bułce tartej.
Rozgrzać olej rzepakowy na patelni i wrzucać na gorący olej. Smażyć na rumiano z obu stron, wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu. Podawać do drugiego dania z sałatką lub jako przystawkę.
Następnie jajka rozbełtać, dodać pieprzu i gałkę muszkatołową. Zanurzyć każdą pieczarkę w jajku i później w bułce tartej.
Rozgrzać olej rzepakowy na patelni i wrzucać na gorący olej. Smażyć na rumiano z obu stron, wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu. Podawać do drugiego dania z sałatką lub jako przystawkę.
Polpal