jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 472]

Panierowane pieczarki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarki panierowane w bułce to dobry dodatek do drugiego dania, jak również do samodzielnego schrupania .

Panierowane pieczarki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Panierowane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Panierowane pieczarki
Pieczarki oczyścić pędzelkiem i nie moczyć, obrać ze skórki i błonek. Odcięte główki, posolić i obsypać w mące.

Następnie jajka rozbełtać, dodać pieprzu i gałkę muszkatołową. Zanurzyć każdą pieczarkę w jajku i później w bułce tartej.

Rozgrzać olej rzepakowy na patelni i wrzucać na gorący olej. Smażyć na rumiano z obu stron, wyjmować na ręcznik papierowy aby ociekły z tłuszczu. Podawać do drugiego dania z sałatką lub jako przystawkę.
Panierowane pieczarki
Pieczarki oczyścić pędzelkiem i obrać z błonek i skórki
Panierowane pieczarki
Odcięte główki pieczarek odsypać mąką wcześniej posolić
Panierowane pieczarki
Jajko rozbełtać,dodać pieprzu, gałki muszkatołowej i włożyć do tego pieczarki
Panierowane pieczarki
Panierować w bułce tartej i włożyć na rozgrzany olej
Panierowane pieczarki
Smażyć z obu stron na rumiano i przełożyć na ręcznik papierowy