iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Panierowane skrzydełka i ziemniaczki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne na obiad lub na niespodziewaną wizytę znajomych...łatwe,szybkie a smaczek palce lizać.Polecam.

Panierowane skrzydełka i ziemniaczki.

Składniki:

Panierowane skrzydełka i ziemniaczki.

 

Sposób przygotowania:

Panierowane skrzydełka i ziemniaczki.
Skrzydełka umyć,oczyścić i oszuszyć.W misce roztrzepać jajka z ok.3 łyżkami mleka, solą, pieprzem i chilli,skrzydełka otoczyć w jajku i bułce tartej,smażyć na patelni na oleju po ok.4-5 min z każdej strony lub we frytownicy.Ziemniaki obrać i pokroić w plastry (grubość ok.1 cm).Po usmażeniu skrzydełek w pozostałym jajku i bułce otoczyć plastry ziemniaków i smażyć na tym samym oleju z każdej strony po ok 2min. lub we frytownicy.Ja to danie podaję z surówką z młodej kapusty z marchewką,szczypiorkiem i koperkiem.SMACZNEGO!!!