Sposób przygotowania:
Panierowane udka na obiad
Mięso najlepiej nasolić i natrzeć przyprawami, owinąć woreczkiem foliowym i wstawić na noc do lodówki, żeby dobrze przeszło aromatem przypraw. Włożyć na dobrze rozgrzany tłuszcz i opiec na rumiany kolor, potem podlać ( wywarem z rosołu albo jak ktoś nie ma, wodą z solą) włożyć na patelnie obrane dwa lub trzy ząbki czosnku pokrojone w cząstki, troszkę roztartego majeranku oraz kilka roztartych ziarenek kolendry. Kiedy mięso będzie miękkie (ale nie rozpadające) wyjmujemy i odsączamy na sitku. Jajka roztrzepujemy z dodatkiem soli oraz papryki słodkiej i szczyptą suszonego czosnku mięso moczymy w jajku następnie w bułce tartej albo rozgniecionych płatkach kukurydzianych i opiec na rumiany kolor. Układać na półmisku ozdobić według uznania. Można podawać z różnego rodzaju okazji a także do obiadu z dodatkiem surówki i ziemniaków.
marietta
ajrinwu
tak, one zawsze będą smakować, pozdrawiam serdecznie...