zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Udka kurze w podwójnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Panierowane udka z kurczaka. W pysznej, aromatycznej panierce.

Udka kurze w podwójnej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka kurze w podwójnej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Udka kurze w podwójnej panierce
Udka wyjmuję z rosołu i studzę.

W miseczce mieszam jajko, śmietanę i przyprawy, mieszam porządnie widelcem aż składniki się połączą. Masą zalewam udka i odstawiam na jakiś czas ( pół godziny)

Po tym czasie obtaczam w bułce tartej, ponownie wkładam do masy jajecznej i znowu do bułki tartej.

Panierkę dociskam dokładnie do mięsa. Tak panierowane smażę na gorącym oleju.

Jeśli zostanie masy jajecznej, wsypuje do niej bułkę tartą i formuję placuszka, smażę go razem z udkami.
Udka kurze w podwójnej panierce
W miseczce mieszam jajko, śmietanę i przyprawy, mieszam porządnie widelcem aż składniki się połączą.
Udka kurze w podwójnej panierce
Udka wyjmuję z rosołu i studzę. Masą zalewam udka i odstawiam na jakiś czas ( pół godziny) Po tym czasie obtaczam w bułce
Udka kurze w podwójnej panierce
ponownie wkładam do masy jajecznej i znowu do bułki tartej. Panierkę dociskam dokładnie do mięsa.
Udka kurze w podwójnej panierce
Tak panierowane smażę na gorącym oleju. Jeśli zostanie masy jajecznej, wsypuje do niej bułkę tartą i formuję placuszka

Tagi:

jajko tarta jajka