Sposób przygotowania:
Udka kurze w podwójnej panierce
Udka wyjmuję z rosołu i studzę.
W miseczce mieszam jajko, śmietanę i przyprawy, mieszam porządnie widelcem aż składniki się połączą. Masą zalewam udka i odstawiam na jakiś czas ( pół godziny)
Po tym czasie obtaczam w bułce tartej, ponownie wkładam do masy jajecznej i znowu do bułki tartej.
Panierkę dociskam dokładnie do mięsa. Tak panierowane smażę na gorącym oleju.
Jeśli zostanie masy jajecznej, wsypuje do niej bułkę tartą i formuję placuszka, smażę go razem z udkami.
W miseczce mieszam jajko, śmietanę i przyprawy, mieszam porządnie widelcem aż składniki się połączą. Masą zalewam udka i odstawiam na jakiś czas ( pół godziny)
Po tym czasie obtaczam w bułce tartej, ponownie wkładam do masy jajecznej i znowu do bułki tartej.
Panierkę dociskam dokładnie do mięsa. Tak panierowane smażę na gorącym oleju.
Jeśli zostanie masy jajecznej, wsypuje do niej bułkę tartą i formuję placuszka, smażę go razem z udkami.