eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Panierowane ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Panierowane ziemniaczki to świetny pomysł na ciekawy obiad.

Panierowane ziemniaczki

Składniki:

Panierowane ziemniaczki

 

Sposób przygotowania:

Panierowane ziemniaczki
Ziemniaki obieramy ze skórki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą już gotowe odcedzamy je i studzimy. Ostrożnie kroimy je w plasterki o grubości około 2 centymetrów, uważając przy tym aby się nie "rozleciały". Jajka mieszamy ze sobą z pieprzem i solą. Obtaczamy w tym po kolei każdy plasterek ziemniaka, a następnie robimy to samo, tylko że w bułce tartej. Następnie takieplasterki kładziemy na rozgrzany na patelni olej i smażymy ok. 2 minut z obu stron. Smacznego!!!