Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Panierowany camambert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serowa, sycąca przekąska z pysznym sosem

Panierowany camambert

Składniki:

Panierowany camambert

 

Sposób przygotowania:

Panierowany camambert
Ser kroimy w grube plastry. Każdy z nich maczamy w roztrzepanym jajku, potem bułce
tartej, i znowu w jajku i w bułce. Dzięki podwójnej panierce ser nie będzie wypływał podczas smażenia. Będzie miękki w środku, a chrupiący na zewnątrz. Wszystki plastry smażymy na rozrzanym oleju, na
średnim ogniu, aż panierka się zarumieni.
Do rondelka wlewamy wino, dodajemy
masło i dżem (zosawiamy trochę dżemu do dekoracji). Gotujemy aż część wida odparuje i sos troszkę zgęstenije, możemy ewentualnie doprawić do smaku cukrem.
Gorący ser wykładamy na talerze, polewamy sosem i ozdabiamy
odrobiną dżemu żurawinowego.