katarzyna czerwińska

katarzyna czerwińska

Kucharz
[Przepisów: 13]

"Panierowany kurczak"

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

przepyszne danie na obiad

"Panierowany kurczak"

Składniki:

"Panierowany kurczak"

 

 

Sposób przygotowania:

"Panierowany kurczak"
****WYKONANIE**** Mięso oczysc z błony, umyc i osusz. Przetnij w poprzek na pół, oprósz solą i pieprzem, odstawic na 15minut.Sezam wymieszac z bułką tartą. Roztrzepac jajko. Mięso lekko pobic tłuczkiem, panierowac kolejno w mące, jajku i bułce tartej z dodatkiem sezamu. Smażyc z obu stron na rumiano na gorącym oleju. Można podawac je same lub z ugotowanymi, polanymi masłem ziemniakami oraz sałatką z pomidorow. I całosc posypac posiekanym koperkiem. Ja wole samo mięso.