Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Panzanella

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Prosto z Włoch

Panzanella

Składniki:

Panzanella

 

  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 50 dag czerstwego wiejskiego chleba
  • 4 średnie pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 6 filetów anchois
  • 5 świeżych listków bazylii
  • sól i biały świeżo zmielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Panzanella
Pozbawiony skórek chleb pokroić na kawałki. Zmoczyć wodą. Dodać oliwę. Dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Połączyć z masą. Dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekane oliwki, kapary, bazylię i filety anchois. Posolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać.

Tagi:

chleb kapary