Sposób przygotowania:
Pappardelle z sosem gorgonzola
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy cebulkę aż się zeszkli dodajemy pokrojone pomidorki następnie śmietankę. Jak troszkę odparuje wrzucamy ser i czekamy aż się rozpuści.
Na osobnej patelni rozgrzewamy masło wrzucamy jabłko pokrojone w kostkę i dajemy cynamon. Do sosu dodajemy makaron, mieszamy wrzucamy posiekaną pietruszkę.
Wyłączamy i łączymy całość z przygotowanym jabłkiem. Na koniec posypujemy posiekanymi prażonymi orzechami.
Na osobnej patelni rozgrzewamy masło wrzucamy jabłko pokrojone w kostkę i dajemy cynamon. Do sosu dodajemy makaron, mieszamy wrzucamy posiekaną pietruszkę.
Wyłączamy i łączymy całość z przygotowanym jabłkiem. Na koniec posypujemy posiekanymi prażonymi orzechami.
Magdalena88
niezły kąsek