kicak

kicak

Kucharz
[Przepisów: 6]

Pappardelle z sosem gorgonzola

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Niebanalny makaron, który bez obaw możesz podać nawet najbardziej wymagającym gościom na wykwintnej kolacji.

Pappardelle z sosem gorgonzola

Składniki:

Pappardelle z sosem gorgonzola

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle z sosem gorgonzola
Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy cebulkę aż się zeszkli dodajemy pokrojone pomidorki następnie śmietankę. Jak troszkę odparuje wrzucamy ser i czekamy aż się rozpuści.

Na osobnej patelni rozgrzewamy masło wrzucamy jabłko pokrojone w kostkę i dajemy cynamon. Do sosu dodajemy makaron, mieszamy wrzucamy posiekaną pietruszkę.

Wyłączamy i łączymy całość z przygotowanym jabłkiem. Na koniec posypujemy posiekanymi prażonymi orzechami.